fbpx

AVENUE HOTELS

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Obiective Turistice din Bucuresti

Esti in trecere sau planuiesti o vizita in capitala Romaniei?Vezi mai jos cateva obiective Bucuresti. Nu pierde timpul pentru ca merita sa fii turist in acest oras uimitor. Poate te intrebi ce poti vizita, ce obiective turistice si atractii iti poate oferi Bucurestiul? Ai ajuns in locul protrivit pentru ca am intocmit o lista cu obiectivele noastre preferate. Unele in stil neoclasic, stilul brancovenesc, altele mai moderne si cu siguranta va fi o placere sa le vizitezi. 

Zeci de obiective turistice - un city break in care nu va veti plictisi

Daca esti pasionat de arhitectura, Bucuresti este o destinatie ideala, stilul neoromanesc se mai regaseste in anumite parti ale capitalei, cum ar fi Casa Lahovari in sectorul 2 construita de Ion Mincu in anul 1886, Casa Vernescu sau Casa Monteoru construite intre anii 1887 – 1899 pe Calea Victoriei de G. Vernescu, respectiv de Grigore C. Monteoru.

Daca planuiesti sa aloci mai mult timp vizitei tale, iata niste locuri pe care le poti vizita impreuna cu prietenii sau familia sa te relaxezi si de ce nu chiar sa inveti lucruri noi despre acest orasul care nu doarme niciodata. Bucurestiul este cunoscut la nivel international pentru viata de noapte din Centrul Vechi, despre care am scris mai jos.

Obiective Turistice din Bucuresti

Ateneul-roman

Ateneul Roman Bucuresti

Constructia acestei cladiri a inceput motto-ul “Dati un leu pentru Ateneu”, este una din dintre cele mai impresionate cladiri din Bucuresti, atat la interior cat si la exterior.

 

 

In anul 1886 s-a inceput constructia acestui edificiu cultural la initiative societatii culturale Ateneul Roman si a fost ridicat atat din fondurile statului cat si din fonduri caritabile stranse la initiativa lui George Enescu.

Constructia acestei cladiri a inceput motto-ul “Dati un leu pentru Ateneu”, este una din dintre cele mai impresionate cladiri din Bucuresti, atat la interior cat si la exterior.

Pe scena Ateneului au concertat nume precum Pietro Mascagni, Wilhelm Kempff, Pierre Monteux si multi altii. Sala de concerte este situata in Piata George Enescu.

Centrul Vechi Bucuresti

Zona cunoscuta sub numele de Centrul Vechi, este locul cu cea mai mare incarcatura istorica din Bucuresti prin prisma vestigiilor istorice, a monumentelor istorice si a diferitelor cladiri de patrimoniu cum ar fi statuia Lupoaicei, Hanul lui Manuc, Caru` cu Bere si Biserica Stavropoleos. Arhitectura cladirilor a fost influentata de diverse stiluri, dar predominate fiind cele construite in stilul Barocului si Renasterii.

 

 

Seara, Centrul Vechi iese in evidenta prin carciumile si teresele pline, oameni plini de viata care se distreaza, admira peisajul si strazile. Sute de turisti straini viziteaza anual Bucurestiul, iar aceasta zona este la mare cautare, nu doar pentru viata de noapte, ci si pentru profilul istoric.

Zona este frecventata si de turisti romani, dar mai ales de studentii proaspeti dornici sa cunoasca orasul in care isi vor petrece urmatorii ani de studiu. Centrul Vechi este situat langa Piata Unirii, poate zona cu cel mai intens trafic din oras.  

Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”

Acesta se intinde pe 30 de hectare, cuprinde peste 100 de case si biserici, peste 250,000 de documente de arhiva referitoare la sat si viata traditionala a satului si 380 de monumente. Daca esti curios cum arata un muzeu in aer liber si vrei sa te bucuri de atmosfera linistita a unui parc, nu ezita sa-l vizitezi.

Palatul Parlamentului

Casa Republicii, cum era cunoscut inainte de revolutie, Palatul Parlamentului este a 2 cea mai mare cladire administrativa si cea mai scumpa din lume. Detine mai multe recorduri, dar a ramas intiparit in memoria romanilor ca un simbol al comunismului. In prezent, cladirea necesita reparatii urgente si iata in 30 de ani post comunism, administratia nu a reusit nici macar sa intretina asa un simbol.

Pentru a fi construita Casa Poporului, dupa cum mai este numit palatul, a fost necesara demolarea a peste 7 km ² din vechiul centru al capitalei. Aceasta se intinde pe o suprafata de 365.000 de metrii patrati, are circa 1000 de incaperi, 30 de Sali si saloane, trei biblioteci, o sala de concerte, trei biblioteci si patru restaurante. Daca doresti sa vizitezi, iti recomandam sa verifici inainte ce program de vizitare au.

Este unul dintre cele mai cautate locuri de vizitat de catre turistii straini si se afla in imediata apropiere a fostului Cartier Uranus. Din cartierul Uranus a mai ramas o buna parte din Calea Rahovei parca neatinsa de timp.

Cartierul Uranus

Acest cartier gazduieste propriul palat si anume Palatul Bragadiru. In imediata apropiere se afla si Palatul Cotroceni din Cartierul Cotroceni. Un al2lea centru vechi al Bucurestiului, dupa cum este supranumit de locuitori. Zona este plina de restaurante inspirate din marile bucatarii ale lumii, dar si de cladiri istorice precum fosta Fabrica de Bere Rahova.

Daca esti in zona si cauti cazare in Bucuresti, te poti caza la Avenue Parliament, hotel boutique intr-o cladirea istorica. Camerele hotelului sunt tip apartamente, astfel incat iti poti imagina cum este sa locuiesti in acest oras.

Gradina Botanica

Gradina Botanica “Dimitrie Branza” se intrinde pe o suprafata de 18 hectare si are in componenta ei plante vii sau conservate. Aceasta este organizata in sectoare specifice precum serele care cuprind diverse specii de plante achizitionate din diverse zone ale lumii. In sectorul exterior sunt expuse plante rare, plante mediteraneene, colina coniferelor, flora Dobrogei si multe altele.

La intrarea in gradina se afla muzeul Gradinii Botanice unde sunt expuse peste 5.000 de specii de plante si 1.000 de specii exotice.

Hoteluri din București

Camera Dubla

AVENUE PARLIAMENT

Localizat in cartierul Uranus, langa Palatul Parlamentului si Palatul Bragadiru.

3/5

Calea Victoriei

Este una dintre cele mai vechi strazi ale Bucurestiului si una din cele mai importante artere ale capitalei. Inarmeaza-te cu incaltaminte comoda pentru ca ai de mers si chiar merita strabatuta, poti incepe chiar din Piata Victoriei!

 

 

Dupa cum am spus, orasul este plin de obiective turistice, iar Calea Victoriei nu face exceptie de la aceasta regula. Principalele obiective turistice sunt : Cercul Militar National, Biserica Kretulescu, Muzeul National de Istorie. Tot aici gasesti si nenumarate galerii de arta contemporana.

Aici se intalneau cei din clasa aristocrata in timpurile apusa, cele mai cunoscute erau balurile tinute la Palatul Cantacuzino.

Piata Presei Libere

Zona care gazduieste cladirea care a detinut recordul de cea mai inalta structura din oras din 1956 pana in 2007 si anume Casa Scanteii, denumita in prezent Casa Presei Libere. La intrare in cartierul Baneasa, constructia a fost numita dupa ziarul „Scinteia” care era principalul instrument de propaganda scrisa al Partidului Comunist Roman.

Daca ajungi in zona, nu rata nici Complexul Romexpo unde se tin anual cele mai importante targuri din Romania. In aceasta zona, daca esti in cautare de cazare in Bucuresti, te poti caza la Hotel Expocenter, aflat pe Bulevardul Poligrafiei 69. La aceeasi adresa, vei gasi si Restaurant Hora, restaurant cu bucatarie mediteraneana. Recomandam niste Midii Marinara sau Premium Business Lunch la 35lei care contine supa, fel principal, desert, apa si cafea.

Atractii Turistice din Bucuresti si imprejurimi

In apropiere, se afla si Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza„. Tot in zona, recomandam si Palatul Mogosoaia, atractii turistice langa Bucuresti sunt iarasi foarte multe, si sa nu uitam de Arcul de Triumf.

Daca te afli in Bucuresti in luna Aprilie, te poti bucura de Spotlight – Bucharest International Light Festival. Instalatiile de lumini vor putea fi gasite pe traseul principal dintre Splaiul Independente si Biblioteca Centrala, iar pe cladirile de pe Calea Victoriei vor fi diferite proiectii (video mapping) ale artisitilor romani cat si straini. Este o experienta de neuitat.

Daca iti plac parcurile si plimbarile in aer liber, orasul nu duce lipsa nici de acestea. Iti amintim parcurile din Bucuresti: Parcul Herastrau, Parcul Carol, Parcul Cismigiu. Frumoase parcuri are in portofoliu orasul capitala.

Dintre muzee din Bucuresti, amintim Muzeul National de Arta, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Militar, Muzeul Cotroceni, Muzeul Național de Istorie a României, Cimitirul Bellu – Un muzeu în aer liber.

Sa nu uitam nici de casele memoriale, precum Casa Memoriala Tudor Arghezi din sud-estul orasului sau Casa Memoriala Anton Pann,

Speram ca te-am convins de faptul ca Bucurestiul merita vazut, desi acest articol nu acopera toate atractiile turistice. Cu putin research, vei constata ca nu iti ajunge o singura vizita sa vezi tot ce este de vazut. Multe din obiective nici nu se regasesc pe internet. Cel mai bine cunosti orasul la pas si sa nu ratezi Cartierul Uranus. Te va suprinde pas cu pas.

Asteptam sa ne lasi un comentariu cu ce ai vizitat si ti-a placut pentru ca cei care vor citi articolul dupa tine sa nu rateze nici un obiectiv important. Ajuta comunitatea Avenue Hotels sa imbunatateasca experienta turistilor in orasul Bucuresti.

#palatulmogosoaia #casapoporului #piatavictoriei #cazareinbucuresti

Ne puteti solicita oferta speciala personalizata pentru cazare fie prin formularul alaturat, fie sunand direct. 

Lasati un comentariu mai jos daca va ganditi si la alte obiective turistice pentru cei interesati.

Lasa un comentariu

Ce spui de o vacanta la

Mare?

Avem oferte fascinante...